Artistiek team – vacatures

Lichtstad Revue bestaat uit een gezonde mix van zeer ervaren en wat minder ervaren leden die on stage shinen met hun zang, dans en spel. Dit mooie team wordt begeleid door een professioneel team bestaande uit een artistiek leider / regisseur, muzikaal leider, choreograaf en productieleider. Kom jij dit topteam versterken?

 

LICHTSTAD REVUE ZOEKT EEN MUZIKAAL LEIDER

Lichtstad Revue is vanaf medio 2024 op zoek naar een nieuwe muzikaal leider die samen met de choreograaf, regisseur en productieleider onze nieuwe show/productie wil vormgeven. De show gaat in november 2025 in het Parktheater in Eindhoven in première.

Lichtstad Revue is een Eindhovens revuegezelschap dat in 1985 is opgericht. De vereniging bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste uitvoerende leden. Een gemêleerd gezelschap van jong tot oud met veel ervaring en sommigen nog met wat minder ervaring op het gebied van zang, dans en toneel.
Lichtstad Revue schrijft haar eigen producties. De laatste show ‘De Platinum Express, bestemming onbekend’, is afgelopen november 2023 in productie gegaan. Voor de volgende voorstelling is het eigen schrijversteam onlangs gestart met de brainstormsessies.

Wat is jouw rol?

De muzikaal leider vormt samen met de choreograaf, regisseur en productieleider het artistiek team (AT). Het AT is verantwoordelijk voor alle disciplines van de show: zang, dans en toneel. Jíj neemt het op je om de zangrepetities met het ensemble en solisten in goede banen te leiden. Tevens ben je een kanjer in het maken van meerstemmige arrangementen en het maken van orkestbanden.
Als muzikaal leider werk je nauw samen met de andere leden van het AT, het productieteam en met het bestuur. Een open communicatie, korte lijntjes en vooral een fijne sfeer zijn hierbij key.

We zoeken een muzikaal leider die:

• diverse zangtechnieken beheerst
• affiniteit heeft met revue/musical/muziektheater/kleinkunst
• goed kan begeleiden op piano
• goede didactische vaardigheden heeft
• enthousiast is en het plezier van de leden vooropstelt
• het leuk vindt met een groep amateurs te werken
• het een uitdaging vindt het koor en de solisten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen
• een lied kan arrangeren naar koorpartijen
• orkest/muziekbanden kan maken
• een relevante opleiding heeft (is een pré, geen vereiste)

Wat verwachten we?

Je bent beschikbaar vanaf juni 2024. Repetities zijn elke dinsdagavond (vakanties uitgezonderd) van 20.00u tot ca 22.30u in Eindhoven. Tijdens auditierondes zal dit van 19.00u tot 23.00u zijn. Ook ben je aanwezig tijdens vergaderingen, repetitieweekenden en try outs. Woonachtig in of in de buurt van Eindhoven is wel zo handig maar geen must.

Contact

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV en motivatie naar secretaris@lichtstadrevue.nl onder vermelding van: Vacature muzikaal leider. Sluitingsdatum: 28 april 2024. Gesprekken zullen plaatsvinden in mei/juni 2024.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met onze secretaris Suzanne van Gorp 06-14264234 of onze voorzitter Liesbeth Gadron 06-53393498

X